Joris Demetsenaere

Joris is het muzikale brein achter ChoriX! Hij begon als percussionist en koorlid in jeugdkoor Rejoice en zorgt sinds de oprichting van ChoriX in 2015 voor onze muzikale leiding als dirigent. En met wat een aanstekelijk enthousiasme! Deze vrolijke muzikale duizendpoot is een aanwinst in de dirigentenwereld! Binnen ons bestuur staat hij tevens in voor de subsidies en de stemvorming. Naast zijn studie als industrieel ingenieur, volgt hij momenteel zangles aan de Academie van Ekeren bij Edwige Cardoen. Hij leerde er eerder ook slagwerk en piano. Daarnaast geniet hij een opleiding koordirectie aan de Stedelijke Academie van Lier o.l.v. Marleen De Boo en Tom Johnson. Om de liefde voor muziek af te maken, zingt Joris als tenor in BEvocaL (het Belgisch Nationaal Jeugdkoor) en in het vocaal jazz-ensemble Just4Fun en is hij de pianist bij Just Us. Met een grote dosis enthousiasme is het zijn missie om de term ‘koorseut’ opnieuw hip te maken. Aan u om te oordelen of hem dat lukt!

 

Anke Meulemans

Anke is onze voorzitter a.k.a. ‘koorzitster’ van ChoriX. Ze leidt de maandelijkse bestuursvergaderingen en volgt de werkgroepen op, voert de communicatie met onze zusterkoren Rejoice en Cantemus en zorgt ervoor dat het hele koorgebeuren in goede banen loopt. Deze optimistische, lieve alt staat steeds voor iedereen klaar !

Inya Verreet

Inya neemt de externe communicatie voor haar rekening. Ze zorgt ervoor dat ChoriX zichtbaar is op sociale media als Facebook, Instagram, Youtube, … zodat we als jongvolwassenkoor reclame kunnen maken en zo meer bekendheid kunnen verwerven. Deze ritmisch aangelegde alt heeft oog voor wat er goed uitziet op een podium en zet zich tevens in om creatief aan de slag te gaan met choreografiëen bij onze nummers. Samen met Joris houdt ze zich ook bezig met de subsidie-aanvragen voor ChoriX.

Julie Van Duppen

Julie is een vrolijke, lieve alt maar ook onze redacteur van ‘PostiX’. Dit is de leuke nieuwsbrief voor alle koorleden waar we elke twee maanden weer naar uitkijken. Toffe weetjes, mopjes, verjaardagen, kalenderinfo en de belangrijkste beslissingen vanuit het bestuur worden door haar vlot en met een zotte twist neergepend en verspreid.

Magali Van de Walle

Magali zorgt er als secretaris voor dat de financiën van ChoriX nauwgezet beheerd worden. Dankzij haar grote stembereik kan ze binnen het koor ingezet worden waar nodig en verhuisde ze zelfs van de alten naar de sopranen! Door haar lieve, zorgende karakter wordt ze ook wel ‘de mama’ van het koor genoemd.

Lynn Van Kerckhoven

Lynn zorgt als notulist voor de verslagen van bestuursvergaderingen, zodat belangrijke beslissingen zeker niet verloren gaan. Onze verslagen zijn trouwens vrij te bekijken door alle koorleden, zo werken we aan een open en duidelijke communicatie. Ook deze website zal door haar up-to-date gehouden worden. Bij de mezzo-alten voelt Lynn zich helemaal in haar nopjes!

Hanne Acket

Hanne vormt samen met Joris en Dana het team ‘stemvorming’, drie toppers die hun kennis over stemgebruik, zang en koorklank enthousiast overbrengen op alle koorleden van ChoriX! Ook is Hanne verantwoordelijk voor de partituren. Met haar krachtige sopraanstem zingt ze samen met de andere sopranen de hoogste noten uit onze melodieën.

Dana Del Favero

Dana zorgt er als interne communicator voor dat alle belangrijke informatie, data en afspraken van het bestuur tot bij de koorleden geraken. Samen met Joris en Hanne, vormt ze mee het team ‘stemvorming’ dat instaat voor stemtesten en het geven van workshops om de koorklank van ChoriX zo geweldig mogelijk te maken! Met haar prachtige stem kan deze alt alles aan!